- Overzichten                  - Korte Index


- Achtergrond-opmerkingen


 

Waar het mij om gaat
Een mensenleven is ingewikkelder dan een burocraat kan bevatten - en "ME in Amsterdam" dient verschillende doelen. Hier zijn er een paar, allen voorzien van links naar verhandelingen over deze onderwerpen:

 

 

Bijna 21 jaar geleden, in januari 1979, werden mijn ex en ik ziek, en sindsdien zijn we ziek gebleven. We waren allebei eerste-jaars student, studerend van een studie-lening, en hadden geen enkele mogelijkheid de Nederlandse WAO op te lichten.

Ons ziek-zijn werd de eerste 10 jaar dan ook snel genoeg aanvaard door nogal wat medici, die echter "niets konden vinden" - zodat Onze Nederlandse Burocratie de eerste 10 jaar kon volhouden dat mijn ex en ik gek, simulant, hypochonder etc. zouden zijn, alles om te voorkomen dat mensen zoals zij en ik enige hulp of steun zouden krijgen boven een minimale studie-lening of minimale bijstands-uitkering.

Na 10 jaar leerden we van het bestaan van M.E. en van de zeer soortgelijke ziektegeschiedenissen en zeer soortgelijke morele ervaringen met hun burocratische medemens van honderdduizenden anderen over de hele wereld.

De medici waren het snel genoeg eens dat in ons geval - ondertussen beide drs. psychologie - de diagnose M.E. verreweg de zinnigste diagnose was - maar Onze Nederlandse Burocratie beschermde nog steeds Onze Nederlandse Geldbuidel tegen bijstands-parasieten van mijn soort, dus de volgende 10 jaar kregen wij ook geen steun en geen hulp, behalve een minimale bijstandsuitkering, met krankzinnige verplichtingen, gewoonlijk uitgekeerd door Amsterdamse ambtenaren met een gedeeltelijk onbewuste sadomasochistische aanleg en de mentale capaciteit van voetbalhooligans.

 


Colofon:
first: 27 Oct 1999
last: 28 Oct 1999

[email protected]