- Verder met Achtergrond-opmerkingen

 

 Brinkie en Pepie in Yup-Yam


Rechtskundig           : In re Nederlandse schadevergoedings-procedures en -eisen
Bron van herkomst   : video 666.6969 BVD-archieven.
Klassificatie              : Staats-Geheim.
Plaats van handeling: Een dure hoerentent in Rotterdam in de 90-er jaren van de 20-ste eeuw


(Het beeld toont een klein maar luxueus kamertje, waarin - een kloon van of zeer goede gelijkenis van - burgemeester Peper zich met twee hoeren van rond de 13 bevindt, terwijl hij een daarvan aan het afrossen is met een paardenzweep en de ander z'n - minieme - lid aan het afzuigen is.)

Pepie: Kuthoer! Vloermat! Beestmens! Tyfuswijf! Kankerjodin!

(Bij iedere uitroep zwiept de zweep opnieuw neer. De wanden van het kamertje zijn bloederig, net als de rug van het meisje.)

Pepie: Tyfuswijf! Laat horen wie hier de baas is! LAAT HOREN!
Hoer: Genade! Genade! Genaaaade!
Pepie: Harder, kuthoer! Harder! AL mijn burozwijnen WETEN wie de baas is en ik wil het HOREN!

(Hij steekt met een nonchalant macho gebaar een lasbrander aan met z'n sigaar.)

Pepie: Zo meissie, laat me je nou eens leren hoe je je scheur opentrekt als je met mij te maken hebt.

(Hij brengt de brandende lasbrander in de buurt van haar pudenda, en we zien enig schaamhaar schroeien. Het meisje gilt weer, nu in kennelijke doodsangst.)

Hoer: Heeeeeelp! Heeeeeeeelp!

(Op dat moment wordt de deur van het kamertje nogal woest opengedaan, en we zien - een kloon of zeer goede gelijkenis van - een enigszins bezopen Luitenant-Generaal b.d. Brinkman, in vol ornaat inclusief decoraties, maar zonder broek, ook met twee zeer jonge hoeren, en eveneens met een zweep en een lasbrander uitgerust.)

Brinkie (op tamelijk luide commando-toon tegen de naakte rug van Pepie, die de deur niet heeft zien opengaan): Heej, heerschap, hou je er wel rekening mee dat beschadigde handelswaar geld kost?

Pepie (kijkt boos op, maar verandert onmiddellijk van gelaatsuitdrukking): Brinkie! Jongen! Kameraad! Partij-vriend! Generaal! Socialistisch mede-mens! Wat doe JIJ hier?

Brinkie: Hetzelfde als jij, zou ik zo zeggen. Alles kits achter de rits met dit lekkere jonge goed?

Pepie (slaat z'n hoer met de zweep in haar gezicht): Ik heb ze beter meegemaakt in Bangkok en op partij-conferenties - hier, die is voor jou! Oprotten! De heren willen praten!

Brinkie: Je weet toch dat je hier problemen mee kan krijgen, joh.

Pepie: IK? Ben je gek - ik ben burgemeester. We leven nog in een rechtsstaat, knul! Een enkel probleem en mijn gemeentepolitie sluit de tent.

Brinkie: En Neelie dan? Ik bedoel, de vrouw onder de politicus ....

Pepie: Ach kom, die komt alleen aan d'r gerief met een bataljon M.E.-ers - en ik bedoel gelijktijdig, en ik bedoel een bataljon. Kijk .... (wijst op z'n minieme lid) .... we hebben vanaf het begin een verstandshuwelijk, weet je. Het spel is de macht, de macht het spel, en de Nederlandse kiezer een randdebiel. Maar genoeg over mij - hoe gaat het met jou, jongen? Lukt het een beetje in het leger, als sociaal-democraat? Schuift het daar nou een beetje?

Brinkie: Wat heet? Ik mag niet klagen, maar het houdt niet over. Onze kameraad Ed van Thijn bijvoorbeeld wist als burgemeester van Amsterdam binnen een paar jaar 125 miljoen te ritselen via de Stopera - nou vergeet het maar dat een eenvoudig generaaltje als ik daar mee weg kan komen.

Pepie: Je klinkt een beetje afgunstig, jongen. Ik dacht dat je een socialist was?

Brinkie: Afgunstig? We weten allemaal waarom we in de politiek zitten: macht en geld, geld en macht. Kijk, ik ben nou pas 45 en ik heb niet meer dan een miljoentje of zo weten apart te zetten in Zwitserland.

Pepie (zwaar geschokt) : Een miljoentje ofzo? Een miljoentje of zo? Godverdomme, Brinkie, dat is een schandaal! Ik ken niemand in de partij boven de rang van districtsbestuurder die het voor minder dan het dubbele doet! "Op socialisten, sluit de rijen!", weet je. Geen wonder dat je je nogal besodemieterd moet voelen!

Brinkie: Wat je zegt. Maar ja, het leger is geen vetpot weet je ....

Pepie: Brinkie, we zijn geen socialisten voor niets! Solidariteit! (Balt z'n vuist op socialistische wijze.) Effe nadenken joh ... aah, ik heb het. Ben je niet aan je pensioen toe zo langzamerhand? Ik bedoel: Nederlandse legercommandanten boven de 45 verbrengen hun dagen gewoonlijk toch op gemeenschapskosten in de duurste hoerententen?

Brinkie: Ja, Pepie - als ze genoeg socialistisch opzij hebben kunnen zetten. Maar zoals ik net zei ....

Pepie: .....is het leger geen vetpot. Weet je wat? Je wordt gewoon hoofdcommissaris bij mij over een paar maanden. Dat schuift een stuk beter dan generaal b.d., en bovendien krijg je een lekker deel van de coke-handel, net als Eric in Amsterdam van Ed. Snuif je trouwens?

Brinkie: Ah, Pepie, het is goed onder socialistische kameraden te zijn. Hier met dat poeder!

Pepie: Ja, ik kan wel zien wat jij nodig hebt! Maar zoals ik zei: Binnenkort hoofdcommissaris, en je kan voor eeuwig gratis je neus koel houden.

Brinkie: Hoofdcommisaris? Maar daar heb ik helemaal niet voor geleerd! Ik weet geen zak van politie-werk - dat kwam helemaal niet ter sprake in mijn opleiding.

Pepie: Niet zeuren, Brinkie! Sinds wanneer is kennis een pre in de Nederlandse politiek? We zijn allemaal oplichters - maar wel handige oplichters, en grotere debielen dan de Nederlandse kiezers zijn er niet.

Brinkie: Leve onze PvdA, Pepie! - maar ondertussen blijf ik geen enkel idee hebben van politie-werk.

Pepie: Ik kan wel zien waarom jij geen burgemeester bent, en ik wel. Luister Brinkie, we doen het zo: Jij solliciteert bij mij. Als er problemen komen zeg je gewoon ijskoud dat je al twintig jaar ervaring met in uniform lopen hebt, en dat het leger en de politie twee kanten van een taak zijn - lul er maar wat op los, in Nederland heb je toch gelijk zolang je prominent bent.

Brinkie: En dan?

Pepie: Dan word je aangenomen, want dat beslis ik, en dan ben je binnen voor de rest van je leven.

Brinkie: Maar als ze nou vragen dat ik iets doe waar ik iets voor moet kunnen?

Pepie: Ik kan wel zien waarom jij niet gestudeerd hebt, en ik wel. Het is zo simpel, Brinkie: Binnen een paar weken van je benoeming krijgen we zogenaamd ruzie, en sodemieter ik je er weer uit. Gegarandeerd: ik ben de baas hier, en wat ik hier niet beheer beheert Neelie.

Brinkie: Maar wat schiet ik daar nou mee op?

Pepie: O, heer! Moet je de Nederlandse legerleiding dan alles uitleggen? Godzijdank dat ze jou niet naar Srebrenica hebben gestuurd: Jij had vast dienst genomen bij Milosevic - o nee, dat deed die gek die we stuurden ook al. Maar goed - de uitleg: Ik ontsla je, jij gaat in beroep, je neemt een dure advocaat (een partij-kameraad, natuurlijk), en je vraagt, laten we zeggen, 3,2 miljoen voor je geschonden reputatie of beschadigde carriere. Simple comme dire besjoer, zie je. En je pensioen heb je toch al binnen!

Brinkie: Pepie! Nou snap ik waarom je burgemeester bent! Je wordt nog wel minister! Maar hoe lang denk je dat dat gaat duren?

Pepie: Nou, een paar weken voor de sollicitatie, een paar weken zogenaamd werken, een paar weken ontslag-procedure - 3,2 miljoen voor een week of zes zou ik zeggen. Socialistisch genoeg, jongen? Ja hè - en nu je toch hier bent, grootmachtig Nederlands Socialisten-Leider .... wat dacht je van een gezellig spelletje voor twee heren, twee hoeren en twee zwepen?

 

En zo geschiedde....


Colofon:
            first:
26 October 1999
         last:
27 October 1999
         first Nawoord:
28 October 1999

Nawoord 28 october 1999:

In het NRC Handelsblad van heden staan maar liefst 3 artikelen over Bram Peper als burgemeester van Rotterdam. Ik citeer:

Smaadproces overwogen door Peper

Door een onzer redacteuren
DEN HAAG, 28 OKT. Minister Peper (Binnenlandse Zaken, PvdA) en zijn echtgenote hebben een advocaat in de arm genomen die hen moet adviseren over eventuele juridische stappen tegen het Algemeen Dagblad wegens smaad.

Aanleiding daartoe vormt de publicatie in het Algemeen Dagblad van vandaag, waarin naast anonieme bronnen ook bij name genoemde, voormalige topambtenaren van de gemeente Rotterdam zware beschuldigingen uiten aan het adres van Peper en zijn echtgenote, oud-VVD-minister Neelie Kroes.

Het gaat daarbij om misbruik van gemeentelijke creditcards, contant geld en de inzet van gemeentepersoneel en -goederen voor privé-doeleinden. Uit de gemeentekas zouden tijdens het burgemeesterschap van Peper luxe cadeaus, sieraden en boodschappen voor het huishouden, exquise etentjes, telecommunicatie-apparatuur, drankgelagen, reis- en verblijfskosten tijdens privé-reizen naar het buitenland en onderhoud aan de eigen woning zijn betaald. Daarnaast zou Peper relatiegeschenken voor de stad mee naar huis hebben genomen.

Volgens zijn woordvoerder voelen Peper en zijn echtgenote "zich zwaar in hun goede naam aangetast". Hij wijst er op dat in de oorspronkelijke versie van het artikel, dat aan de minister is voorgelegd, ook nog werd gerept van "bordeelbezoek in het buitenland op kosten van de belastingbetaler", maar dat is er op aandrang van de bewindsman uitgelaten. In eerste instantie zou Peper zich voorts op het standpunt hebben gesteld dat hij "zoveel ellende en drek over zich heen heeft gehad, dat dit er ook nog wel bij kon." Maar, stelt zijn woordvoerder, bij nader inzien is toch gekozen voor een juridisch advies. Of en welke gerechtelijke stappen het echtpaar Peper-Kroes zal ondernemen is nog niet duidelijk. (...)

Tot zover het eerste artikel. Het tweede artikel bevat het volgende fraaie verhaal, volgens mij volstrekt typisch voor de afgelopen dertig jaren PvdA-bestuurders in den vreemde namens Nederland:

"(Tot 1998 mocht in Rotterdam...) een bestuurder de functionaliteit van zijn eigen uitgaven uitsluitend zelf beoordelen. Dat werd beschouwd als een kwestie van goed vertrouwen. En al die jaren gaf de (gemeente)raad geen kik - Pepers wil was wet.

Nel van de Pol (VVD), die van 1986 tot 1990 wethouder was, gaf onlangs een voorbeeld van Pepers ruime opvattingen over functionaliteit van uitgaven en zijn weigering zich 'door ambtenaren te laten controleren'. Van de Pol maakte een dienstreis naar het Japanse Kobe, een zusterstad van Rotterdam en knoopte daar drie dagen vakantie in Hongkong aan vast. De kosten die (ze) in Hongkong maakte, bracht ze in mindering als privé-uitgaven. Van de Pol: "Een uur nadat ik mijn declaratie had ingediend, moest ik bij Peper komen. Hij liet me alle hoeken van de kamer zien, omdat ik mijn privé-kosten zelf betaalde. Daarmee schiep ik volgens hem een verkeerd precedent." Dit incident dateert uit de periode '86-'92 toen Peper in ruime mate alcohol gebruikte, wat regelmatig tot onverkwikkelijk gedrag leidde. "

 

Laat ik dr. Bram Peper nu al vele jaren typische politieke PvdA-psychopaat aangezien te hebben! (Een "psychopaat", eerbare dokter - sociologie, als ik het wel heb - Peper, is: een persoon van gewoonlijk bovengemiddelde intelligentie zonder geweten. Het enige wat Peper volgens mij als verdediging aan kan voeren is het waarachtige: "Maar zo doen, denken en voelen wij allemaal in de PvdA - al minstens 30 jaar!". Zulke zwijnen weten namelijk niet beter dan dat ze een onbeperkt "recht" van uitvreten hebben.

Ik voorzie trouwens dat ik over niet al te lange tijd dit bestand weer kan uitbreiden met nieuws over het diep-tragische afscheid uit de politiek van een hevig in z'n ziel getaste Pepie en Neelie, woedend over de reactie van Nederland over hun dertig jaar parasiteren en uitvreten uit naam van volk, democratie en PvdA. We zullen zien. Het meest interessant zal dan zijn voor hoeveel miljoen aan gouden handdrukken ze "honorabel" "bereid" zullen zijn op te rotten, en de combinaties van hebzucht en hypocrisie waarmee ze die zullen opeisen en verdedigen.


11 november 1999:

In het kader van "schadevergoedingen" stond er gisteren een interessant bericht in de NRC, vanwege het meten met twee maten zodra PvdA-psychopaten betrokken zijn, een voor de PvdA-psychopaten zelf, en een voor de rest van de mensheid; vanwege de betrokkenen; vanwege het onderwerp; en vanwege de prijs van hart-infarcten in bestuurlijk Nederland. Ik reproduceer het artikel hier, met rode accentuatie van de bedragen en betrokkenen:

 

 

 

Door een onzer redacteuren
ROTTERDAM 10 NOV.: "Voor ons is het allerbelangrijkste dat de minister het woor rehabilitatie gebruikt. Daarom nemen we genoegen met de regeling." Dat zegt Corrie Wilman (73) op de beslissing van minister Peper. De staat betaalt Corrie's echtgenoot ir. Johan Wilman (78) 100.000 gulden belastingvrij, omdat zijn carrière volledig mislukte, nadat hij in BVD-rapporten ten onrechte van communistische activiteiten was beschuldigd.
   Het is niet echt een schadevergoeding, zo blijkt uit de brief van Peper. "Ik zie mijn aanbod nadrukkelijk niet alleen als een menselijk gebaar, maar ook als een poging bij te dragen tot uw rehabilitatie", aldus de minister.
   Wilman zelf kan niet reageren op de beslissing als gevolg van een hartinfarct waardoor het spreken moeilijk gaat. "Wij gaan akkoord,

Eerherstel
Vermeende
Communist

functie bij de marine. Na het belastende BVD-rapport in de jaren vijftig kwam hij niet meer aan de slag. Bemiddeling door PvdA-senator Cammelbeeck bezorgde Wilman een baan bij het reactor-centrum Nederland (RCN) maar, zoals zijn echtgenote zegt, "toen ook daar de BVD weer langs was geweest", werd hij ontslagen. In 1994 bood minister Van Thijn van Binnenlandse Zaken een bedrag van 50.000 gulden, waar Wilmans geen genoegen mee nam.

meer zit er blijkbaar niet in als de BVD je kapot heeft gemaakt" zegt Wilman's echtgenote. Zij ging werken toen haar man nergens meer terecht kon. De laatste jaren werkte ze als waarnemend directeur in het Dijkzigt-ziekenhuis.
   Wilman begon in de jaren vijftig bij de Rotterdamse Droogdok Maatschappij en raakte in conflict met de bewakings-dienst. De inlichtingendienst (PID) van de Rotterdamse politie maakte een rapport over hem dat ook bij de BVD terecht kwam. In het rapport werd ten onrechte gesteld dat Wilman en zijn ouders actief waren in de CPN en de communistische vakcentrale, terwijl hij in 1949 na een antecedentenonderzoek nog goedgekeurd was voor een

 

 

 

Zo gaat dat in Nederland: Je wordt 40 a 50 jaar belasterd, je leven wordt kapot gemaakt door een oncontroleerbare geheime dienst middels leugen en laster, en als je na vele tientallen jaren vruchteloos protesteren vlak voor je dood "eerherstel" krijgt is het in de vorm van een sadistische doodtrap (PvdA-terminologie: "een menselijk gebaar") van een PvdA-burofascistisch zwijn die 16 jaar lang ongecontroleerd uit de financiele troggen van de Gemeente Rotterdam heeft kunnen vreten, zuipen en hoerenlopen.

Over het bovenstaand bericht zou nog veel op te merken zijn - bijvoorbeeld over de beestachtig sadistische jodenfooi die Van Thijn Wilman bood, in 1994. Maar ik wijs er hier alleen op dat:

- Peper heeft in Rotterdam 16 jaar lang minimaal vele honderdduizenden belastinggeld voor z'n eigen plezier uitgegeven: Laat dat nu eens door een onafhankelijk buitenlands accountants-kantoor uitzoeken, 2e Kamer!
- Van Thijn heeft 124 miljoen laten verdwijnen bij de bouw van de Stopera van de rekeningen van de Gemeente Amsterdam. Verder zie bijvoorbeeld: Mijn bezwaarschrif 1992
- Cammelbeeck (samen met Poppe, De Hon en Bleijerveld) heeft 45 miljoen laten verdwijnen van de rekeningen van de Gemeente Universiteit van Amsterdam, en regelde voor zichzelf, na een hartaanval op 64-jarige leeftijd een gouden handdruk van 850.000 gulden "vanwege zijn teleurgestelde toekomstverwachtingen". Verder zie bijvoorbeeld: Brief aan CvB UvA 31.8.88

Nota Bene Lezer! De bovengenoemde bedragen, afgezien van wat er in Peper's Rotterdamse beerput is omgegaan en verdwenen zijn onomstreden en ontleend aan de pers, zoals ook onomstreden is over de Rotterdamse beerput dat "(Tot 1998 mocht in Rotterdam...) een bestuurder de functionaliteit van zijn eigen uitgaven uitsluitend zelf beoordelen. Dat werd beschouwd als een kwestie van goed vertrouwen."

De heren PvdA-psychopaten komen weg met miljoenen-fraude omdat ze alleen beoordeeld worden door partij-vrienden en collegaas, en omdat ambitieuze partij-vrienden en collegaas maar al te graag dit soort dingen vergeven en vergeten, en omdat hun ambitieuze partij-vrienden en collegaas "in goed vertrouwen" zouden leven dat al dat geld niet op geheime Zwitserse bankrekeningen van de betrokkenen zou staan - en graag zelf ook aan de trog komen.

Hoe Van Thijn erin is geslaagd de 124 miljoen guldens te laten verdwijnen, en waarheen, kan ik niet precies beoordelen - en de gemeente Amsterdam vond het niet nodig uit te zoeken, of Van Thijn naar huis te sturen of gevangen te zetten. Verdwenen zijn ze.

Hoe Cammelbeeck, Poppe, De Hon en Bleijerveld erin zijn geslaagd 45 miljoen van de rekeningen van de UvA te laten verdwijnen wel, want daar heb ik zelf bij gezeten, als zeer verbaasde eenling:

Het was vele jaren lang - kennelijk van in de zeventiger tot laat in de tachtiger jaren, in ieder geval - gebruik aan de UvA om GEEN jaarlijkse wettelijk verplichte accountants-rapporten uit te brengen. Dit deed het CvB ieder jaar weer met hulp van de ASVA (die de meerderheid in de Universiteits-raad had). De financiele administratie van de UvA was dan ook zeer vele jaren een grote liederlijke ongecontroleerde troep, tot groot persoonlijk voordeel van de bestuurlijke top van de UvA. En die ASVA-leden van destijds zijn nu .... gemeenteraadsleden of wethouder van Amsterdam, en zouden hun partijvrienden en collegaas moeten controleren.


Naschrift 16 juli 2000:

Is er enige Nederlander behalve dr. B. Peper en gade N. Kroes die werkelijk gelooft dat deze partners geen uitstekende voorbeelden van echt Neerlandse politieke psychopaten zijn - zoals er overigens nog velen besturen, vaak met een PvdA-partijboekje op zak?

Overigens: Mijn meningen over Peper etc. en mijn satire dateren van voor de affaire Peper, al was er toen ik e.e.a. schreef wel al duidelijk dat zoiets er aan stond te komen.

Tenslotte: Pepie en Neelie hebben tot nu toe geen hand weten te leggen op een schadevergoeding van vele miljoenen, maar gezien ik terecht schreef "Laat dat nu eens door een onafhankelijk buitenlands accountants-kantoor uitzoeken, 2e Kamer!" toen dat nog gekund had, en gezien dat nagelaten is maar overgelaten aan de inderdaad veel boter op het hoofd hebbende gemeente Rotterdam, is er over korte tijd zeker ruimte voor Moskowicz en Spong om zichzelf, Peper en Kroes verder te pogen te verrijken op gemeenschapskosten.

 

 

© [email protected]