Maarten Maartensz:                          Nedernieuws

Nedernieuws 2 november 2004             

 

Beste Freek,
 
Ik heb vandaag vnl. in bed gelegen en geen krant gekocht, en je hebt gisteren een mail gekregen mede aan B&W. Over mijn zelfmoord hoef je je nog niet ongerust te maken, maar ik richt me, naar mijn inschatting, echt tot de gelijkwaardigen van SS'ers, op zijn best, want SS'ers kan je in meerderheid althans zeker idealisme toeschrijven, hoe ziek ook, en het excuus dat ze al in een terreurstaat leefden. Merk ook op dat ik mij de afgelopen 4 jaar - weer eens - tot alles en iedereen in Amsterdam gewend heb: advocaat-generaal, rechter, Openbaar Ministerie, commissarissen van politie. Ook is het een elementair feit dat ik sinds 1991 - vanwege dat telefoongesprek met de gemeente-advocaat Lisser - honderden keren aan honderden ambtenaren heb gevraagd of zij meenden dat zij persoonlijke verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid hadden. Het antwoord was altijd een combinatie van keiharde ontkenning en aanzienlijke verbazing dat ik überhaupt een dergelijke vraag kon stellen. En de grote meerderheid gelooft dit ongetwijfeld ook: Hun moraal is identiek met conformisme. Wie doet wat de baas of leider wil of zegt is Goed; wie dat niet doet niet; en wie geen collega of familielid is sowieso minderwaardig. Daarbij zijn zeer velen behoorlijk evident sadistisch, zoals ik vele keren heb meegemaakt: Ze vinden het leuk dat iemand die niet is als zij pijn lijdt en geterroriseerd wordt. Kortom: De doorsnee beestachtigheid van de gemiddelde medemens is véél grote dan mensen met een achtergrond en genen als wij geneigd zouden zijn aan te nemen.
 
En ik denk ook dat diverse van de meesters in het recht die ik tentoon wil stellen gewoon mafiosi zijn, en i.h.b. mr. Maureen Sarucco en mr. Piet Segers. (De eerste "hoofd veiligheid" en de tweede een opperhoofd van de Bouw- en Woningdienst, wat volgens mij één groot mafia-orgaan is, omdat dit de beste mogelijkheden biedt geld wit te wassen; informatie over beleggen in huizen te krijgen; drugs te smokkelen; en drugshandelaars te vestigen. En NB: Als Shell het grootste bedrijf van Nederland is, dan is de drugs-mafia het één na grootste, gewoon allebei in omzet-cijfers. En in de drugshandel zijn er geen controles van de belastingdienst, en alle winsten netto, belastingvrij, en veel hoger dan elders.) Nog wat: Segers is een evidente sadist. Hij heeft me drie jaar lachend voorgehouden dat ik een leugenaar was over de gaten in de schoorsteen, de vergassing en de drugshandel: hij heeft een vordering van 8 miljoen gulden op me gesteld ca. 1997, wat ik zeer bedreigend vond; hij heeft me laten bedreigen door een debiel beestmens in een bewakersuniform ("Ik krijg jou wel, vuile klootzak. Kijk maar uit!"); en hij heeft het uiterlijk van Bram Peper.
 

 
1. Ruud the ass-grabber: Ik heb wel radio, en daarop was te horen dat de vrouw die betast werd door de Lubbersiaanse geile vingertjes in beroep is gegaan, "dat de zaak nu bij een jury in Lausanne rust, maar dat die het zó druk heeft dat ze pas over 2 jaar een uitspraak kan doen".
 
En zo gaat dat, en heeft Lubbers 2 jaar de tijd om die vrouw opnieuw te bedreigen (hij schreef haar maanden geleden een brief dat hij haar niet zou vervolgen als ze haar klacht introk) en dan zal Lubbers ondertussen ook weer bij zijn lieve Ria en de hoeren van Den Haag terug zijn om z'n priapisme te bevredigen.
 
 
2. Theo van Gogh vermoord: Het bovenstaande schreef ik eerder, maar ik belde hedenmiddag Aboutaleb om een afspraak te proberen te maken, en kreeg een gespannen secretaresse aan de lijn, "die niet weet wat er gaat gebeuren". Mij verbaasde dat wat, maar toen ik een NRC ging halen kwam ik erachter: Theo van Gogh is vanochtend vermoord in de Linnaeusstraat "door een Marokkaanse Nederlander" - doodgeschoten en -gestoken, het laatste met achterlating van, naar wordt verluid, twee messen in het lichaam met daaraan een brief.
 
Het NRC wijdt er meer dan een pagina en het hoofdcommentaar aan, en ik mag aannemen hedenavond Cohen te horen over vrije meningsuiting, wat zo'n groot goed is, naar burgemeesterlijk dunken. Ik citeer Cohen uit de NRC van heden, vooral met het oog op de toekomst: "De laffe moord is een enorme inbreuk op de vrijheid van meningsuiting. Ik ga er vanuit dat Van Gogh om zijn ideeën en uitspraken om het leven is gebracht. Van Gogh wilde juist in Amsterdam wonen omdat hij hier kon zeggen wat hij wilde."
 
Wel, ikzelf vind dat het tot mijn recht op vrije meningsuiting behoort Cohen met een hakenkruis op zijn voorhoofd af te beelden als internationale drugsterrorist, omdat ik graag een grote schadevergoeding wil hebben om niet in Amsterdam te moeten wonen.
 
Wat Van Gogh betreft: Hij heeft het er zelf enigermate naar gemaakt, al mag ik aannemen dat "men" dat van mij zal zeggen nadat ik vermoord ben, maar dan, naar ik mag aannemen, zonder dat een dader gevonden zal kunnen worden. Maar ik spreek niet en sprak nooit van een "achterlijke Islam" of "Mohammedaanse geitenneukers", want het eerste is niets bijzonders op godsdienstig gebied, en het tweede vind ik onzin. Met "hij heeft het er enigermate naar gemaakt" bedoel ik ook dat hij dol was op beledigen en vernederen van mensen, om welke reden ik niet meer met hem omging na 1989. Hij is wel één van de weinigen die het gat in de schoorsteen van de Elandsgracht heeft gezien, want ik heb hem in 1989 geïnterviewd voor "Spiegeloog" (wat niet op mijn site staat, omdat hij voor zijn eigen propaganda kon zorgen).
 
Verder hoor ik net dat het parlement is afgesloten vanwege de moord op Van Gogh, om rellen te voorkomen, werd gezegd.
 

 
Later meer, neem ik aan - waaronder dan een afschrift van een interview met Aboutaleb afgelopen maandag, met wat noten. Dat interview is vooral interessant vanwege het totale gebrek aan logica van deze wethouder, waar tegenover staat dat hij vast meent dat hij het goed meent. We zullen zien - ik denk dat het moeilijk is met hem te praten op een rationele manier, omdat hij alles wenst te herdefinieren volgens zijn eigen wereldbeeld, en begint te schreeuwen en met vermeende autoriteit te zwaaien als hij zijn zin niet krijgt.
 
Het beste,
 
Maarten
 

 

Nedernieuws 2 november 2004