Index: Maarten Maartensz : MeinAdam : Amsterdamn

 


 

Inleiding:

De Nationale Ombudsman helpt ook al niet:


Hier zijn om te beginnen mijn recente ervaringen met "De Nationale Ombudsman" die ik om hulp gevraagd heb in 1995-96, toen mij uitgelegd werd dat ik de Amsterdamse hoofdcommissaris Nordholt ter verantwoording kon roepen met hulp van de Nationale Ombudsman (toen mr. Oosting).

Dit was in de tijd van het eerste Van Traa-rapport. In december 1999 sprak ik weer telefonisch met een advocaat van de huidige Nationale Ombudsman, mr. Fernhout. Deze klonk redelijk zij het wat afstandelijk, maar was het met me eens dat wat haar collegaas mij enkele jaren eerder uitgelegd had tot de mogelijkheden behoorde - "behalve dat het gebeurde langer dan een jaar geleden is", wat ik onder omstandigheden een absurd argument vond (zoals ik hieronder uitleg, en toen ook telefonisch deed).

Maar uiteindelijk kreeg ik begin 2000 een mij nogal beledigende brief van de Assistent-Ombudsman, die het voor elkaar bracht maar dan ook op geen enkele van mijn argumenten behoorlijk in te gaan, en tegelijk te klinken als een ernstig aangebrande kantoortrut vanwege mijn kritiek op Collega Ombudsman van Amsterdam Salomons (die mij al 10 jaar niet wenst te spreken, gezien de aard van mijn klachten en haar partij-belangen).

Ik konkludeerde dat ik in Nederland al 25 jaar dergelijke ervaringen heb met personen zonder enige morele of intellectuele distinctie, die zich om die reden in het publieke bestuur hebben kunnen begeven en daar floreren door karakterzwakte en de bereidheid om het even wat te doen of te laten op orders van hun bazen en op kosten van de Nederlandse gemeenschap.

Zodat zich de volgende fraaie hoewel eenzijdige e-mail "conversatie" afwikkelde, in Ons Nederlandse Overlegmodel - waar ruimte schijnt voor overleg met alles en iedereen, van drugshandelaars tot voetbalhooligans, behalve met mij.

Ik leg het dus nog maar eens uit:

Correspondentie met Nationale Ombudsman anno 2000:     Top

 

Aan Titel
        Nationale Ombudsman - 28 feb 2000         Geen subject
        Nationale Ombudsman - 2 mrt 2000         The ideals of the February-strike
        Nationale Ombudsman - 8 mrt 2000         "Wir haben es nicht gewusst"
        Nationale Ombudsman - 8 mrt 2000         "Wir haben es nicht gewusst" - 2
        Nationale Ombudsman -13 mrt 2000         Ter informatie - 1
        Nationale Ombudsman -14 mrt 2000         Ter informatie - 2
        Nationale Ombudsman -18 mrt 2000         Uw brief d.d. 17 maart
        Nationale Ombudsman -20 mrt 2000          Uw brief d.d. 17 maart