\ 

Nederlog

 

18 augustus 2009

 

Over ME en de site

 

Met de ME houdt het geheel niet over, om welke reden er gisteren geen Nederlog was, maar ik heb wel enkele verbeteringen aangebracht in een paar bestanden, zoals in de tekst van mijn vader, waar de puntenopsomming verdwenen was (Firefox en MS Explorer zijn het nog steeds niet eens over genummerde en van punten voorziene opsommmingen), en er zijn ook een aantal relevante links toegevoegd aan het stuk over Bastiaans uit april.

Ook heb ik wat verdere kleine verbeteringen gemaakt, en omdat dit allemaal veel makkelijker gaat met ADSL dan met een telefoonmodem, heb ik besloten dit soort veranderingen niet meer te pogen precies te administreren, want daar heb ik de gezondheid niet voor.

Er zijn ook een aantal verbeteringetjes in de vorm van meer links en wat verwijderde typefouten (ik tiep nog steeds zonder spellingschecker, maar Frontpage kan nu ook de Nederspelling niet meer vinden, al heb ik het geīnstalleerd) in Hoe word ik een Nederlands Topambtenaar? (P.S.), waar ik overigens volstrekt serieus in ben, modulo satire: Burocraten van alle vormen plegen karakterloze uitvreters te zijn, eenvoudig omdat het soort werk dat ze doen daartoe noodt; ze daarop geselecteerd worden; en zichzelf voor selecteren - en zie Collega, bijvoorbeeld.

All bureaucracy corrupts, om Lord Acton eens aan te vullen, die ook niet genoeg duidelijk maakte in zijn "All power corrupts" dat de feitelijke gewillige uitvoerders van machthebbers burocraten of soldaten (politie, geheime diensten) zijn.

Ik heb in Nederland onder burocraten eigenlijk alleen totaal immorele gigantische slappelingen gezien vergeleken met mijn vader, en/of randdebielen of hele smerige intriganten vergeleken met mij - en ik denk niet dat deze bevinding aan mij ligt, maar aan het menselijk niveau van de mensen die graag burocraat worden of dat althans wensen te blijven, vrijwel altijd uit waarachtig inzicht in hun eigen grote menselijke gebreken en onvolkomenheden en aan hun persoonlijke wensen een probleemloos onverantwoordelijk en onaanspreekbaar uitvreter op gemeenschapskosten te zijn als staats- of gemeente-dienaar gedurende hun hele volwassen leven.


P.S. Wat onaansprakelijkheid aangaat: Overal in Neerland zijn de procedures dusdanig opzettelijk ingericht dat geen normaal mens buiten enige burocratische organisatie - immers geen Collega - het midden of hogere kader aan de lijn of aan de mail kan krijgen om zich persoonlijk te verantwoorden over het doen of laten van hun organisatie.

En dat is allemaal echt boze - kwaadwillende - opzet. (De enige uitzondering - want dit soort opzetjes zijn nu ook uitgestrekt naar het MKB, waar vrijwel geen bedrijf het zonder automatische telefooncentrale schijnt te willen doen, omdat ze veel te verbergen hebben en daarop niet aangesproken willen worden, en ze kennelijk menen dat ze hun waardigheid ophouden op die manier - zijn kennelijk familie-bedrijven, waar het hoger en middenkader het in hun eigen portemonnees voelen als de klanten weglopen vanwege de "service" van hun personeel).

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail