Nederlog

 

24 juni 2009

 

BrowserdiagnosesIk vermoed dat - als u Nederlog al leest - u weet dat Nederlog sinds vandaag weer werkt, en dat ik een nieuwe computer heb met ADSL.

Dat geeft prompt meer mogelijkheden, en vermindert het installeerleed van zaken in termen van tijd zeer, tot mijn genoegen, maar ik moet het een en ander herinstalleren op de nieuwe computer.

Ook de nieuwe computer - weer een HP, omdat de vorige een HP was en het jarenlang goed deed, afgezien van een zeer luidruchtige fan; en weer met Windows XP, omdat dit de eerste Windows was waarmee ik heb gewerkt (na Windows nog op Dos, Windows95 en Windows98), die het jarenlang goed deed, en ik heel weinig geloof in Windows Vista heb, zoals vrijwel iedereen die iets van het onderwerp weet en goed kan programmeren op systeemniveay - werd weliswaar geleverd met een recente en goede Windows XP, maar met de MS Internetbrowser 6.0.

Ik heb het dus in dit stukje over browsers, waar ik het eerder over had, en kan u overigens vertellen dat het aan het aan het feit dat ik nog niet alles op de nieuwe computer geďnstalleerd heb ligt dat u weinig of geen links in dit en het vorig stukje aantreft.

Browsers dus.

Wat ik ondertussen dus gedaan had was het neerladen van MS Internetbrowser 8, mét tabbed browsing en meer nieuws en verbeteringen vergeleken met MS6, zal ik maar schrijven, en installeren daarvan op de nieuwe computer.

Gelukkig duurt het neerladen geen uren meer, als het al lukt, zoals via een telefoonmodem in mijn ervaringen met xs4all, maar minuten of seconden, en ook het installeren van programma's gaat dan ook veel sneller met een veel snellere computer (o verbazing!), wat - kan ik u vertellen, want ook ik ben niet perfekt, en doe ook deze dingen moe en met pijn - aanzienlijk scheelt in ergernis, zodat ik al snel tegen MS8 zat aan te kijken, en tegen het gezicht van Wouter Bos, afgewisseld met - geloof ik - reclame die poogde jonge vrouwen te bewegen zichzelf te fotoshoppen, met opfloepende en verdwijnende voorbeelden van frisgesteven Abba-kloon-meisjes van Abba-kloon-moeders (in de beleving van deze senior).

Kortom, ik was zomaar door MS bij MS Nederland gedeponeerd, vergelijkenderwijs razendsnel als dat gaat met werkende ADSL, en keek naar de opening van de site en bevond al even razendsnel dat ik hier niet dom genoeg voor ben, en dat deze MS site ook nog eens oerlelijk is.

Ook bleek MS8 lang zo handig en intuitief en zinnig niet als Firefox, dus - wat let me: ik heb ADSL - razendsnel Firefox gegoogled (MS en MS8 willen absoluut dat u LiveSearch gebruikt, naar ik meen begrepen te hebben) én neergeladen én geinstalleerd, en dat werkt nu (weer) fraai en makkelijk, als eerder gerapporteerd in Mei in Nederlog door mij, zodat ik mij aan mijn Browserdiagnose in de titel kan zetten.

Mijn Browserdiagnose is deze en bestaat uit twee delen.

1. Firefox is stukken beter dan MS8 (altijd sprekend van Windows overigens, want ik ben niet bekend met de moderne Mac or Linux OSs, en trouwens ook niet echt met andere internetbrowsers, zoals Opera), om nogal wat redenen ook geheel afgezien van gebruiksgemak en snelheid. Vind ik tenminste.

2. Het lijkt erop dat Firefox (net als Linux en Mac trouwens, maar dit terzijde) zowel meer geschikt is voor als meer gebruikt wordt door hoger opgeleiden, en overigens dat MS zich vooral - mede vanwege marketing-overwegingen - richt op het uitgebreider en lager opgeleid maar veel talrijker marktsegment.

U begrijpt wellicht ook dat mijn kennismaking met MS Nederland niet naar genoegen was, maar de adequate uitleg staat hierboven.

P.S. U zult ongetwijfeld nog enige tijd - als u Nederlog al consumeert - bevinden dat de achtergronden niet zijn als eerder in nogal wat gevallen, vooral in de opening van de site en in Nederlog, maar dat is vooral een kwestie van tijd en energie.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-+++