X
 

     Nederlog        

 

  10 juni 2008

                                                                 

Trots Op Noordholland!

 Lezer, ik ben Trots Op Noordholland!

Dat mag u ook best weten - in deze dagen dat Ons Trots Volk zich wel eens schaamde voor zichzelf - en ik zal u uitleggen waarom, zodat ook u tot in het diepst van uw vaderlandse hart Trots kunt zijn, mocht u zo gelukkig zijn op dit beste plekje op aard te wonen, of anders dat u maar mag weten dat u plannen moet gaan maken om zo spoedig mogelijk naar deze beste benadering van het aards paradijs te verhuizen.

Immers, één van de schier hemelse genietingen die de provincie biedt, mede dankzij vele miljoenen aan provinciale subsidies, is Radio Noordholland, die mij en mijn vele trotse provincie-genoten maar liefst vierentwintig uur per etmaal, ook heel moedig tussen de reclames door, voorlicht over Noordholland, en het zo voorbeeldige en Trotse Volk dat daar leeft, van wie dan ook al lang geleden zo goed gezegd is, sprekend van Noordhollanders in het bijzonder, naar u begrijpt:

"What a piece of work is man! How noble in reason! how infinite in faculties! in form and moving, how express and admirable! in action, how like an angel! In apprehension, how like a god! the beauty of the world! the paragon of animals!" (*)

En dit - vooral het laatste - blijkt iedere dag weer in Noordholland, gelukkig, en inspireert mij dan ook vrijwel voortdurend tot de tóppen van mijn kunnen.

Gisteren was het bijvoorbeeld weer zo'n waarachtig glorieuze dag voor mijn Noordhollandse hart, zoals ik u nu verhaal, ook nog trots nagenietend.

Wat er namelijk gebeurde, tot mijn en uw grote morele stichting, was dit.

Het Provinciaal Nieuws en ene Bernd, een machtig begaafd radio-reporter, lichten de Noordhollandse burger na elkaar voor dat "in Heemskerk een man z'n hond van de derde verdieping gegooid heeft". Het dier is dood, en het nieuws doet overigens weten dat de man het dier "niet aardig vond".

Bernd's persoonlijk geluid volgt het nieuws direct (na reclame) en deelt de Noord-hollanders mee, op een getrainde vrolijk-objectieve radiojournalistieke toon, dat het genoemde item "reeds vele commentaren heeft gekregen op de website" van de provinciale zender "waarvan de meesten zijn dat ze die man zelf van de derde verdieping moesten gooien".

Er is dan opnieuw een muziekje, weer gevolgd door Bernd, die nu een mevrouw van der Meer uit Amsterdam aan de lijn en in het programma heeft.

Mevrouw "wilde even bellen", want ze "weet precies hoe het allemaal ging", alsof ze er zelf bijstond, en ze vindt dat die man zelf maar eens van de derde verdieping gegooid moet worden, want "die arme dieren kunnen zich niet verweren, en kunnen zich geen voorstelling maken wat er met ze gebeurt. Daarom is het voor dieren ook veel erger", zoals u of in ieder geval Bernd begrijpt.

Ze "kent ook mensen in Heemskerk", waar ze "goed bekend is", en "zal wel eens even uitzoeken waar die man woont", want "zo iemand moet maar eens gaan voelen" wat hij zo een arm dier heeft aangedaan. Hij mag ook nóóit meer dieren hebben, en ze moeten al z'n dieren afpakken, weet mevrouw zeker, maar eigenlijk is het 't beste als hij zelf van de derde verdieping gegooid wordt, "zodat hij 't zelf kan voelen". En waarom 's mans buren dat nog niet deden ontgaat haar kennelijk een beetje, maar niet alle mensen zijn moreel even begaafd.

Bernd leeft intens, betrokken en heel vriendelijk mee, en draait weer een muziekje, gevolgd door - "U kunt bellen: 020-80 50 51 52!" - een mevrouw de Jeude in de uitzending.

Mevrouw de Jeude heeft een Chou-Chou ("tsjoetsjoe") die het vanochtend héél moeilijk had. Ze heeft de dierenarts laten komen, en het lieve dier "hep eiere fan een schaap in d'r anus gelegd gekregen" en wel "fan een mug sodat se as 't ware fan binne uit wor leeggevrete, dus. En ut kan mensuh ook gebeuruh, dus."

Bernd laat beleefd weten dat het ook fijn is dat hij "net gegeten" heeft, maar mevrouw de Jeude meent, heel praktisch, dat "da geef helemaal niks want die dinge gebeure immers". En ze had de dierenarts laten komen, en die "hat gesegt dat het met d'r anus wel meefiel", misschien, maar "se hep se ook in d'r vagina en het kan sijn dat se daar helemaal weggevrete wor, want se is een vrouwtje, weet u". Het kostte ook 300 euro, "maar da geef helemaal niks", want mevrouw houdt héél veel van dieren.

Niet alleen dat, want ook zij belt "eiggulluk foor die man fan die hond". Ze wist niet wat ze hoorde, zei ze, en "ik hep er geen woorden foor", wel vijf keer, tussen uitgebreide anale en vaginale verkenningen van mevrouw's Chou-Chou door, maar "se moeste so'n man late foele wattie soon dier aandoet, net as die mefrau die foor me belde sei. Want weet u wat het is? Ik hep er geen woorduh foor. Maar se moeste ut um late foele!"

Bernd is zelf héél blij dat het nu wat beter gaat met mevrouw's Chou-Chou, wenst haar en vooral het lieve dier het beste, en draait weer een muziekje, maar wel - ook een journalist heeft normen en waarden in Noordholland! - nadat hij nogmaals mevrouw wellevend heeft laten weten blij te zijn zelf al gegeten te hebben.

Ondertussen ben ikzelf héél trots op Noordholland geworden, naar u begrijpt, en zit ook blij hard te lachen: Terwijl zo'n Samir A. en kornuiten veilig 10 jaar vastzitten op streng régime voor minder, mogen Wij Trotse Autochtonen in Noordholland gezellig samenzweren mèt voortdurende hulp van de provinciaal maandelijks miljoenvoudig gesubsidieerde radiozender tegen de veroorzakers van dierenleed! Waarin een klein land en een nog kleinere provincie waarachtig groot kunnen zijn!

Noordhollandse Normen En Waarden! Provinciaal radiomatig journalistiek aangestuurd, begeleid, en vertolkt, God zij dank!

Wij willen Een Leefbaar Noordholland, lieve mensen! Wij willen, als Trotse Noordhollanders, "dat zulke mannen van de derde verdieping gegooid worden!" En mèt regie van reporter Bernd van Radio Noordholland ook, zodat we allemaal mee kunnen genieten! "Zo'n dier beseft helemaal niet wat 't wordt aangedaan! Ze moesten die man zelf van 't balkon gooien!"

Lezer, ik ben trots op Noordholland! Ik ben trots op mevrouw van der Meer, die dit wel eens op zal lossen! Ik ben trots op mevrouw de Jeude en haar lieve Chou-Chou! Ik ben apetrots op Radio Noordholland, die me dit allemaal leerde en meedeelde!

"What a piece of work is man! How noble in reason! how infinite in faculties!" (*)

En ik ben het meest trots op zulke nobele tolken van wat leeft tussen Ons Noordhollanders, zoals Bernd de reporter, wiens hart zo evident op de juiste plaats zit.

Er kunnen in onze heerlijke provincie namelijk niet genoeg dierenleed-veroorzakers van balkons op de derde verdieping gegooid worden! Dit is De Provincie van mevrouw van der Meer, mevrouw de Jeude, haar Chou-Chou, én journalist Bernd, de nobele Jerry Springer van ons trotse Noordhollandse volk van dierenliefhebbers.

Het gaat goed met Nederland, met zulke burgers en zulke publieksvoorlichters! En wat ben ik vandaag weer Trots op Nederland! Met zulke fijne mensen én ook nog met zulke champions die de macaroni-vreters verpletterden!

Het is zó goed (Noord-)hollander te zijn, lezer, op een dag als vandaag!


P.S. Waren het acteurs op de radio? Een dubbelrol van Paul Haenen, met veel talent gespeeld? Ik heb geen idee, lezer, maar hier is het hele Shakespeare-citaat, zoals het in mijn "The Beauties of Shakespeare" staat, onder het hoofdje

                          REFLECTIONS ON MAN.

I have of late - but wherefore I know not - lost all my mirth, forgone all custom of exercises: and indeed, it goes so heavily with my disposition, that this goodly frame, the earth, seems to me a sterile promontery; the most excellent canopy, the air, look you, this brave o'erhanging firmament, this majestical roof fretted with golden fire, why it appears no other thing to me, than a foul and pestilent congregation of vapours. What a piece of work is man! How noble in reason! how infinite in faculties! in form and moving, how express and admirable! in action, how like an angel! In apprehension, how like a god! the beauty of the world! the paragon of animals! And yet, to me what is this quintessence of dust? Man delights not me, no, nor woman neither (..)

Om van voetbal niet te spreken.

(*) Hamlet, de mensheid en in het bijzonder de Noordhollanders bejubelend.

        home - index - top - mai