Nederlog        

 

27 januari 2008

                                                                 

Nogmaals Evelientje

 

 

Ik schreef eerder over de Nederlandse typische PvdA-socialiste en Ed van Thijn's ex Evelien Herfkens, die de Nederlandse belastingbetaler op echte PvdA-wijze getild blijkt te hebben voor een aanzienlijk bedrag.

Hier zijn wat relevante citaatjes uit de NRC van gisteren, onder de kop, op de voorpagina "Bos: gedrag Herfkens schadelijk"

Volgens Bos heeft Herfkens schade berokkend aan haar eigen naam, de reputatie van het ministerie van Buitenlandse Zaken, de Verenigde Naties en de PvdA.

De naar de Verenigde Naties in New York vertrokken Herfkens kreeg van november 2002 tot en met januari 2006 de volledige huur van haar appartement op Manhattan vergoed. Ook betaalde het ministerie van Buitenlandse Zaken de makelaarsprovisie en haar verhuiskosten. In totaal gaat het om een bedrag van 280.000 dollar.

Haar maandelijkse huursubsidie was 7000 dollar, wat betekent dat ze iedere twee maanden, alleen in termen van huursubsidie, mijn totale jaarinkomen uitgekeerd kreeg.

De ex van Van Thijn (aan mij werd in Amsterdam tweemaal verhuiskosten geweigerd, ondanks invaliditeit en armoede, want ik had de burgemeester "beledigend en/of grievend" aangeschreven, volgens Van Thijn, omdat ik niet bijzonder blij en dankbaar was vergast en met moord bedreigd te worden door zijn in hard drugs handelende vrienden) vond dit allemaal hoogst nodig en rechtvaardig:

Zij verdiende daar [bij de VN - MM] tot eind 2006 jaarlijks een belastingvrij inkomen van 160.000 dollar. In een vraaggesprek met deze krant zei Herfkens twee weken geleden dat er een suppletieregeling bestond. "Ik dacht, ik ben gek dat niet te doen, anders zit ik in zo'n eenkamerflat met uitzicht op een bakstenen muur." Ze wilde verder drie kamers, honderd vierkante meter, een balkon en een appartement op loopafstand van kantoor, omdat ze anders tijd in de metro kwijt zou zijn.

Ik noemde Evelientje eerder een dievegge, en denk dat nog steeds, maar ik wil wel toegeven dat het mijzelf helemaal niet zó onwaarschijnlijk lijkt dat die "suppletieregeling" inderdaad bestaat, al dekaden, en ook geheel  vanzelfsprekend gebruikt wordt door de grote meerderheid van Nederlanders in dergelijke functies - met alleen dit verschil dat die allemaal slim genoeg waren om het geheim te houden.

Zo zijn Nederlanders, Nederlandse bestuurders, en vooral PvdA-ers nu eenmaal, in meerderheid.

P.S. 6 juni 2008: Ondertussen is inderdaad gebleken - surprise! surpise! - dat die "suppletieregeling" inderdaad bestaat, al dekaden, en ook geheel  vanzelfsprekend gebruikt wordt door Nederlanders in dergelijke functies. En Evelientje verdomt het bedrag terug te betalen.

 Maarten Maartensz

        home - index - top - mail