Nederlog        

 

26 september 2007

                                                                 

PvdA-taalgebruik

 

 

Lieve lezer(es), mijn taalgebruik is zo slecht dat ik er herhaaldelijk voor van de Universiteit van Amsterdam gegooid ben, door PvdA-ers, en al 19 jaar niet beantwoord wordt door PvdA-ers van de gemeente Amsterdam omdat ik over mijn mensenrechten vroeg, wat niet past, als je in Nederland geen Somalische-Verzetsstrijder-cum-economische-vluchtelinge bent, vinden PvdA-ers tenminste.

Een mens moet Respect hebben, nietwaar, voor alles en iedereen in Neerland, van Wilders tot Jami, van Hazes tot Brood, van Plasterk tot Schreuders...

...ach de laatste kent u niet. Maar het is toch een groot man, gelijk of hoger getalenteerd dan Plasterk, en toch (nog) geen minister of Em Pee.

Wellicht leg ik dat nog wel eens uit op deze plaats - ik bedoel: Hoezeer in Nederland talent geen kans krijgt, onderdrukt wordt, gediscrimineerd wordt, vreselijk belasterd en uitgescholden ook, als dat talent - gasp! - "Gijs Schreuders" heet.

Maar daar wilde ik het nu niet over hebben, want ik wilde het over sociaal-demokraties taalgebruik hebben i.v.m. de meningen van talloos veel PvdA-kaderleden over hun PvdA-kamerleden inzake referenda en Democratische Volksraadplegingen:

" "Viezerikken, sufkutten"
- ik ben nog nooit zo uitgescholden"

meldde een zwaar

"gegriefd en/of beledigd"

PvdA-kaderlid (v), dat de telefoon aannam, gebeld door PvdA-kaderleden, over PvdA-kamerleden.

En ongetwijfeld was dit de gecensureerde, zeer bekorte vorm, die ik zojuist in "'t Oog" hoorde.

Of "over hebben" - ik registreer alleen maar, en denk aan Chamfort.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail