Nederlog        

 

11 augustus 2007

                                                                 

Ali en Jami

 


Juffrouw Ali wil weer aandacht. Misschien gaat het niet voorspoedig met haar Amerikaanse carrière, en keert zij binnenkort terug zoals Monique van der Ven ooit, met hangende pootjes en vol trots en praatjes. Het is niet te hopen, voor Nederland.

Hier is De Wijze Van Het Vrije Westen, gehuisvest te Washington, en zo geniaal en bevlogen dat ze zelfs haar eigen autobiografie weet niet te schrijven en toch te publiceren, over Jami, een 22-jarige PvdA-er van hoogst integere allochtone achtergrond, die heel graag en handig carrière en opgang maakt, en begrepen heeft dat verheffing tot BN-er Met Bewakers Uit Belastinggeld wel een paar kleine offers en grote woorden waard zijn, en vast op termijn financieel voordelig.

Ik ben cynisch? Ik heb niet het inkomen of de carrière van een Somalische Verzetsstrijdster, die ook financieel heel goed geboerd heeft middels haar vermeende Grote Lijden, "discriminatie Als Vrouw", en wild(ers) woordgebruik.

Ik citeer de NRC van heden:

"Via haar woordvoerster in Nederland - ook de woordvoerster van Jami - liet Hirsi Ali weten dat de PvdA "solidair lijkt te zijn met de intolerante fundamentalisten in plaats van met vrijheidsstrijders zoals Ehsan Jami". Hirsi Ali vindt dat de PvdA mensen als Jami "in de steek laat".
  Jami, raadslid in Leidschendam-Voorburg [nu wereldwijd bekend als "verzetsstrijder", ook reeds, met name dus - MM] kreeg maandag extra beveiliging nadat hij vorig weekend door drie mensen in elkaar was geslagen. Hij had eerder, in een interview met Trouw, de profeet Mohammed een 'crimineel' en 'een verschrikkelijke man' genoemd."

En als je dat in Nederland doet, ook bijvoorbeeld over Hells Angels, dan kan je de gevolgen gevoegelijk uitrekenen. De politie doet niets vooraleer u BN-er bent, en zodoende...

Ikzelf, toch ook met een vader en grootvader die verzetsstrijders waren, zij het niet in de stijl van Jami, noch als wordend BN-er of raadslid, heb 3 1/2 jaar bij de PvdA-burgemeester Van Thijn geklaagd dat ik met moord bedreigd en op een haar na niet geheel vergast was door mijn inpandige  harddrugshandelende huisbaas, met burgemeesterlijke vergunning tot drugshandel (als coffeeshop).

Ook had ik iets gezegd over mijn vader de verzetsstrijder... en sindsdien is het mij vergaan als Marc van Roosmalen te Brazilië, in Nederland, in Amsterdam, waar de varkentjes gewassen worden ten behoeve van de burgemeesterlijke-en-drugshandelaarsbelangen door advocaten als mr. Sarucco en mr. Lisser.

Sindsdien is mijn gezondheid verwoest en lijd ik 18 jaar pijn, met alleen verdere bewassingspogingen door de gemeente Amsterdam.

En met dit verschil, natuurlijk, dat de Amsterdamse illegale drugswinsten véél groter zijn dan die van de Braziliaanse houtkap-mafia, en Maxime Verhagen wel uitkijkt voor hij Cohen of de Amsterdamse drugsmafia probeert in te tomen. Véél te gevaarlijk, Maxime! En jouw vader en grootvader wàren "helemaal geen verzetsstrijder", net als die van die andere BN-er, Barends, die van "criminelen" sprak.

Ik begrijp het dus wel, al billijk ik het niet. (Maar ja, ik ben maar een unieke éénling, nietwaar, levend in Neanderthalië a.k.a. Karremans-land, de heilstaat van Hazes, Brood en harddrugshandelaren, en dan ook nog eens met veel eigendunk. Verder zie Chamfort, al vrees ik dat zo'n jongere als Verhagen geen Frans meer had te 'leren leren'.)


P.S. 17 februari 2008: Eerlijk als ik ben, en omdat ik er enige twijfel over uitgesproken heb, indertijd: In de NRC van 14 februari 2008 was te lezen dat één persoon veroordeeld is door de rechter voor het slaan van Jami, en twee voor erbij staan toekijken.

En Jami zelf is ondertussen geen raadslid meer, en uit de publiciteit verdwenen.

Maarten Maartensz

 

        home - index - top - mail