Nedernieuws        

 

27 november 2004

                                                                 

Hirsi Ali  

 

 

De VVD congresseert, en kreeg een boodschap van haar via de telefoon van haar ontdekster Neelie Kroes.

"Hirsi Ali liet weten dat de moord op "mijn vriend Theo van Gogh" haar alleen maar "strijdbaarder en nog sterker" heeft gemaakt. Ze veroordeelde het in brand steken van scholen, moskeeën en kerken en pleitte voor een strijd voor de vrijheid van meningsuiting. "Ik zal dat - dat beloof ik u - tot het eind van mijn leven doen." Ze benadrukte twaalf jaar geleden naar Nederland te zijn gekomen en ervan te zijn gaan houden "omdat ik hier vrij ben (..) vanwege de waarden van de Verlichting." Het congres beantwoordde de brief met een staande ovatie."

Nog vóórdat zij arriveerde in Neerland riep ik op tot veel meer verlichting aan de UvA - en werd als dank o.a. voor "fascist" uitgemaakt. Waar Hirsi Ali vrij in was in Neerland was carričre maken in de politiek op basis van haar zwarte-vrouw-en-vluchteling-zijn vanwege de toen heersende vooroordelen. Het resultaat is dat er in haar gezondheid en veiligheid en carričre ondertussen minimaal duizend keer zoveel geďnvesteerd is in 12 jaar dan in mij in de 27 jaar sinds ik remigreerde uit Noorwegen, niet om een politieke carričre na te streven (in dit land in dit tijdsgewricht uitsluitend voor mensen die te dom zijn voor een wetenschappelijke of kunstzinnige carričre), maar om mijn briljante verstand te bekwamen aan een universiteit in het land waarin ik, helaas, geboren ben. Zo zie je maar weer wat in Neerland de verschillen zijn tussen iemand van mijn achtergrond en de hare.

En ik denk nog steeds dat ze zowel een groot Singh Varma potentieel heeft als niet intelligent genoeg is om te zien hoe dom de doorsnee is. Ik vrees dat ze het gedeeltelijk goed bedoelt, want een groot deel van haar gedoe rond de Islam, sinds haar zeer recente bekering tot het atheďsme, is uitgesproken puberaal van niveau en inhoud, maar ik vrees ook dat ze intelligent genoeg is om snel te hebben kunnen zien dat iemand als zij - vrouw, zwart, vluchteling, niet lelijk, niet dom - in het Politiek Correcte Neerland ň zo makkelijk carričre maken kan met loze politieke poses. En ik geef toe dat die poses nu niet meer loos zijn, maar vrees weer dat dit minder aan haar ligt dan aan de godsdienstwaanzin van een paar idioten, en de domheid en hysterie van de Neerlandse doorsnee, inclusief bestuurders, journalisten, en andere voorgangers.

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail