Nedernieuws        

 

25 november 2004

                                                                 

Abdul-Jabbar van de Ven

 

 

Dit is een twintiger van Rooms-Katholieke afkomst - oorspronkelijk Johannes Franciscus Maria, als ik me goed herinner - die zich op z'n 14e zou bekeerd hebben tot de Islam (wie weet vanwege het verschil tussen een christelijk en een islamitisch paradijs: zie gisteren), en nu predikt rond moskeen, en genterviewd werd op de TV door een andere godsdienstfanaat, namelijk Andries Knevel, van de E.O., en door deze gedeeltelijk in de mond gelegd kreeg, gedeeltelijk uitgelokt werd, tot de uitspraken dat hij Geert Wilders wel graag dood zag, en dat hij enige blijdschap had gevoeld bij de dood van Van Gogh.

Het land is weer te klein voor de commotie: Kamervragen, ministers-optreden, ongetwijfeld veel TV-hysterie, Donner gaat de man pogen te vervolgen, Abdul-Jabbar himself "is ondergedoken", en drie weken nadat alle politici ferm vr Vrije Meningsuiting waren zijn ze er nu minstens zo ferm tgen - al kan ikzelf onmogelijk geloven dat er ook maar n Nederpoliticus is die (diep in zijn liegende hart) niet ooit wel eens iemand dood gewenst heeft, eenvoudig omdat dit een nogal menselijke wens is, zoals mensen nu eenmaal blijken te zijn.

Natuurlijk is alle commotie, in mijn ogen, de zoveelduizendste bewijsgrond dat de doorsnee mens, en in het bijzonder te Noord-Korea en Neerland, een totalitaire geest heeft en denkt en voelt in Politiek Correcte termen. Het verschil tussen Noord-Korea en Neerland - tot nu toe, tenminste - is dat het daar verplicht en hier vrijwillig is. De overeenkomst is het beleven van de werkelijkheid in Politiek Correcte ideologische verbale termen die losgezongen zijn van alle werkelijkheid en alleen relateren aan hoe de ideologie voorschrijft dat men zich moet gedragen, spreken, denken, voelen, en eruit zien. In dit verband:

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail