Nedernieuws        

 

15 november 2004

                                                                 

Etty  

 

 

Elsbeth Etty mag de opinies ook weer bespelen in de NRC en doet dat onder de kop

"Wees intolerant tegenover intolerantie"

zonder erbij te melden, zoals ik wel deed, dat deze frase van Popper stamt (die zij zelf ongetwijfeld minstens 15 jaar voor "fascist" o.i.d. - "lakei van het monopolie-kapitalisme" - zal hebben gescholden).

Niet alles wat ze zegt is even dom, als is het allemaal oneerlijk - en trouwens: de enige keer dat ik mevrouw ontmoette, in Café de Zwart, geïntroduceerd door haar kennelijk immer beschonken echtvriend, ving ik aan met een grapje over het feminisme: Òp stond de koene verdedigster van het Vrije Woord en hoogbeledigd wèg liep ze - en al zal het grotendeels overgeschreven zijn. Haar eindalinea is deze:

Zolang Ayaan Hirsi Ali en Geert Wilders moeten onderduiken en permanente bewaking nodig hebben wegens het uiten van hun mening, hebben mensen als de moordenaar van Theo van Gogh het hier voor het zeggen.

Ja hoor: En zolang er één mens griep heeft is de hele mensheid ziek, volgens Etty-logica. "Er zijn 16 miljoen gewonden in Nederlands" volgens De-Jonge-logica, en mevr. Etty is in de prefrontale cortex getroffen, die toch al beschadigd is door drank en een leven lang liegen en intrigeren.

Maar laat ons zien: Die moordenaar is toch gearresteerd, met ondertussen heel wat anderen? En trouwens: IK mag dus wel met moord bedreigd, wel vergast worden, wel van de UvA getrapt worden, herhaaldelijk, "vanwege uw uitgesproken opvattingen", en ik mag 16 jaar geen enkel gehoor vinden voor de terreur die ik in Amsterdam onderging omdat het van gemeente- zijde toegeven van die terreur beledigend zou zijn voor gemeentelijke burgemeesters - die bovendien valselijk en racistisch een identiteit opvoeren die ze niet hebben, of alleen volgens nationaal-socialisten of godsdienstig gestoorden?

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail