Nedernieuws        

 

13 november 2004

                                                                 

Elian

 

 

Dit is een beroepsallochtoon uit Iran. Hij is gevlucht; heeft een verblijfsvergunning en aanstelling aan de UvA in het recht; en mag veel bazelen in de NRC als columnist. Hij schrijft onder de titel

"Koranverzen zijn een geestelijke drug voor jihadisten"

en gebruikt dus een de laatste week zeer prominente drogreden:

Omdat er extremisten van geloof X zijn zou gelden volgens de niet-gelovers in X dat de heilige boeken van X tot extremisme bewegen, c.q. dat alle gelovers in X aansprakelijk zouden zijn voor de ideen van extremistische aanhangers van X.

Ik denk niet dat Elian Gibbon gelezen heeft, en mocht hij dat wel gedaan hebben dan met weinig begrip. (Gibbon blijft een grote aanrader, zeker in tijden als deze, omdat het een zinnig perspectief biedt. Maar zoals zoveel dat werkelijk goed is: Het is alleen genietbaar en begrijpelijk voor mensen met echte hersens.)

Zijn n na laatste alinea is deze - en NB: Hij is gezond, welstaand, gearriveerd, en als twintiger ontsnapt uit Iran, terwijl ik bijvoorbeeld als twintiger invalide werd in Neerland, en sindsdien als bijstands-Untermensch mag proberen te overleven als invalide in Onze Nederlandse Rechtsstaat van een paar honderd euros bedeling in de maand:

"Heel mijn leven is getekend door terreur en religie en nu is het tragisch dat ik burger van een staat ben geworden die nauwelijks bereid is andersdenkenden te beschermen tegen terreur. De essentie van de staat is het waarborgen van veiligheid en vrijheid. Of wil de overheid op den duur de Nederlandse rechtscultuur aanpassen aan de intolerante verlangens van de islam?"

NB dat "de" islam. Dat soort proza dus. Misschien dat Elian ideoloog van Nieuw Rechts moet worden, na al dat Lijden dat hij heeft afgeleden

"door terreur en religie".

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail