Nedernieuws        

 

6 november 2004

                                                                 

Nieuws uit NeanderthaliŽ

 

 

Hier is weer meer Nedernieuws.

Ik kan er ook niets aan doen, maar het gaat down here in Neanderthalia maar door met onzin en stompzinnigheid, dus wees blij dat je in Denemarken leeft.

Gisterenavond werd trouwens "de Heilige Oorlog" afgekondigd door Max van Weezel en vice-MP Zalm, in "Met het oog op morgen".

Het is, volgens de heren,

"tegen het terrorisme".

Ik geloofde mijn oren met enige moeite, en het staat in de vandaagse NRC op pag. 3 als volgt:

"Het kabinet verklaart het moslimextremisme de oorlog na de moordaanslag op filmer Theo van Gogh. Het wil onder meer de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst (AIVD) uitbreiden.

Dat zei vice-premier Zalm (FinanciŽn, VVD) gisteren na afloop van de wekelijkse ministerraad. (...)

Zalm noemde de moord op cineast Van Gogh, afgelopen dinsdag, een "aanval op de rechtsorde". Hij zei dat er "nieuwe ontwikkelingen zijn" binnen het moslimextremisme, waarbij religieuze gedachten "vertaald worden naar moord en doodslag". "Dit kunnen wij absoluut niet tolereren", aldus Zalm. (..)

"Ze [moslimorganisaties - M] hoeven Van Gogh niet tot volksheld uit te roepen, maar ze moeten deze daad wel verwerpen", zei Zalm. Hij waarschuwde ervoor de hele moslimgemeenschap te stigmatiseren."

Maar ja - vanwaar dan die "Heilige Oorlog"? Tegen wie?

Zoals ik al zo vaak geklaagd heb: De Nederbestuurder is incompetent, en kennelijk hysterisch geworden. Nu Ons Folluk fan Tsjempions nog, en de moskeeŽn en kerken zullen branden, want dat hoort bij Heilige Oorlogen, zoals Zalm zelf in zeer veel geschiedenisboeken had kunnen lezen in de tijd dat hij zich naar boven intrigeerde en manipuleerde en rekende in de VVD.

Kortom: We leven in interessante tijden, volgens de Chinese verdoemenis aan hun vijanden.

Laat ik zien wat eraan te documenteren valt, weer uit de vandaagse NRC.

De uitzending van "Met het oog op morgen" van gisteren is interessant om na te horen als ie ergens op het internet staat, en zoals je weet heb ik geen TV en geen middengolf-zender met een Nederstaat-omroep-gemachtigde, anders dan de E.O. cum kul-tuur zender 747, omdat de middenzenders verkocht zijn aan commerciŽle hiphop-bazen e.d. en mijn radio geen F.M.-bereik voor de nieuwe zenders heeft.

Of ik er veel aan mis, of aan de TV, betwijfel ik echter zeer. Daarbij: In de NRC van vandaag zijn weer vele paginaas aan Van Gogh etc. gewijd, inclusief trouwens, zoals ik je eerder voorspelde, een pagina opsommingen van Goghiaanse beledigingen, die nogal wat zelfuitgeroepen Verdedigers van Vrije Meningsuiting onbekend zullen zijn en zullen schokken of te denken geven.

Maar goed - Nedernieuws. Eerst enig ander nieuws.

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail