Nedernieuws        

 

5 november 2004

                                                                 

Van Gogh en - Hirsi Ali

 

 

De NRC opent met "Ook Hirsi Ali met dood bedreigd" onder "Brief op lichaam van Theo van Gogh openbaar gemaakt". Ik citeer:

"De ministers Donner (Justitie, CDA) en Remkes (Binnenlandse Zaken, VVD) hebben de brief gisteravond openbaar gemaakt, wegens "de ernst van de inhoud" en "de maatschappelijke implicaties daarvan". Het Openbaar Ministerie (OM) was tegen openbaarmaking van de brief, zo zei de Amsterdamse hoofdofficier L. de Wit vanochtend op een persconferentie van burgemeester, OM en politie, de zogeheten driehoek."

Van de acht gisteren gearresteerde medeverdachten zitten er nog zes vast. Dan wat betreft de in Neerland zo buitengewoon belangrijke beveiliging van vooraanstaande Neerlanders (ik dus niet, blijkt al 16 jaar):  

"Minister Donner heeft meteen extra maatregelen genomen om de mensen te beveiligen die in de brief van de moordenaar direct of indirect worden genoemd. Hirsi Ali blijft ondergedoken. (..) De bedreigingen richten zich verder tegen de "joodse meesters in de Kamer" van Hirsi Ali, waarmee wordt gedoeld op de VVD. Burgemeester Cohen en de Amsterdamse wethouder Aboutaleb worden sinds dinsdag extra beveiligd door de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging."

Aardig, nietwaar, dat Cohen en Aboutaleb nu beveiligd worden, al mag God weten waarom eigenlijk, want ik heb nergens gelezen dat zij bedreigd zijn, al is dat mogelijk. Maar dan nog: Waarom zij, die naar eigen zeggen "gelijkwaardig" zijn met mij wl, op basis van anonieme aantijgingen, op z'n best, waarschijnlijk van ontregelde pubers, en ik niet, boven de door B&W verdedigde moordzuchtige inpandige harddrugshandelaren? (Nogmaals: Ik ben heel wat keren uitgelachen, ook door brigadier Lammert Takens en meesters in het recht van de Amsterdamse Bestuursdienst.)

 

     Van Gogh 

Maarten Maartensz

        home - index - top - mail